reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos se smetanovou omáčkou

Určitě uvítáte rychlou, snadnou a hlavně velmi chutnou přípravu lososa.


  • 4,4

    42×

    4,4 42
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Zelenou petrželovou nať propláchneme a nasekáme najemno.

Naporcovaného lososa pokapeme citronem, slabě poprášíme moukou a necháme chvíli uležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pozvolna opékáme z obou stran dozlatova. Osolíme,opepříme. Osmažené kousky ryby vyjmeme.

Na pánev po smažení přidáme ještě malý kousek másla, nasypeme cibuli a osmažíme ji do zesklovatění. Přidáme nasekanou petrželku a zakapeme šťávou z citronu. Smetanu rozkvedláme se solamylem a přilijeme k cibuli a zelené petrželové nati. Mícháme a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přisolíme, opepříme. Nakonec do omáčky vmícháme 3 lžíce zakysané smetany. Do omáčky vložíme kousky ryby a necháme prohřát.

Porce lososa se smetanovou omáčkou ozdobíme plátkem citronu a nasekanou petrželkou. Podáváme s upečenými nebo uvařenými bramborami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos se smetanovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.