reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Losos s řeřichovým krémem

Chovaný losos je dnes běžně k dostání a je mnohem levnější než losos žijící volně v moři. Ten však má nesrovnatelně lepší chuť a jemnější maso.


  • 3,1

    125×

    3 125
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Útok na nachlazení a chřipku: Jak své tělo od nemoci ochránit?

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 701 hodnocení

Sladkosti v dětské stravě: Není jich příliš?

19. 10. 2020

Postup přípravy

Creme fraiche nebo zakysanou smetanu dáme do rendlíku a zahříváme téměř k varu. Rendlík odstavíme, do creme fraiche nebo zakysané smetany vmícháme kopr.

Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej, přidáme maso z lososa a opékáme je na středně silném ohni 4-5 minut z každé strany. Maso přeneseme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé.

Do šťávy na pánvi dáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme ho k varu a odpaříme. Potom do šťávy na pánvi vmícháme creme fraiche nebo zakysanou smetanu s koprem a směs povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí.

Vmícháme řeřichu a krátce ji povaříme. Krém podle chuti osolíme a opepříme. Lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme řeřichovým krémem a ihned podáváme.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos s řeřichovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.