reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s mango omáčkou

Kus dobré ryby s kořením a netradiční omáčkou se sladkokyselou chutí. Plátky mandliček dodají křupavost. Recept, který stojí za to zkusit.


  • 3,3

    12×

    3,2 12
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pro přípravu je nutné mít po ruce dobře namíchané koření. Použito je bylinkové máslo s pažitkou a koření na ryby (obojí zn."Koření s orlem).

Velké pláty lososa s kůží pokapeme citronem a potřeme olejem vymíchaným s kořením na ryby s obsahem soli, sladké papriky, cibule, česneku, celeru, mrkve a pastináku.

Na pánvi necháme rozpustit máslo, lososa obalíme zlehka v hladké mouce a na másle po obou stranách dokřupava osmahneme. Když je losos hotový, posypeme ho malým množstvím koření ala bylinkové máslo. Lososa vyjmeme a uchováme v teple.

Do vysmaženého másla vmícháme mango chutney (malá sklenička - zhruba 6 polévkových lžic) a necháme na mírném plameni asi půl minuty prohřát. Vmícháme mandlové plátky a odstavíme.

Lososa položíme na talíře, přelijeme mango omáčkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos s mango omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.