Losos s mango omáčkou

25 min | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 3090x
Kus dobré ryby s kořením a netradiční omáčkou se sladkokyselou chutí. Plátky mandliček dodají křupavost. Recept, který stojí za to zkusit.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pro přípravu je nutné mít po ruce dobře namíchané koření. Použito je bylinkové máslo s pažitkou a koření na ryby (obojí zn."Koření s orlem).

Velké pláty lososa s kůží pokapeme citronem a potřeme olejem vymíchaným s kořením na ryby s obsahem soli, sladké papriky, cibule, česneku, celeru, mrkve a pastináku.

Na pánvi necháme rozpustit máslo, lososa obalíme zlehka v hladké mouce a na másle po obou stranách dokřupava osmahneme. Když je losos hotový, posypeme ho malým množstvím koření ala bylinkové máslo. Lososa vyjmeme a uchováme v teple.

Do vysmaženého másla vmícháme mango chutney (malá sklenička - zhruba 6 polévkových lžic) a necháme na mírném plameni asi půl minuty prohřát. Vmícháme mandlové plátky a odstavíme.

Lososa položíme na talíře, přelijeme mango omáčkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.

Michy autor receptu:

Losos s mango omáčkou

Počet přidaných receptů: 3473

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
12 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Losos s mango omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Losos s mango omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept