reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s limetkovou omáčkou

Minutkový losos s limetkovo-řeřichovou omáčkou mile překvapí svojí kombinací chutí. Recept na hlavní chod, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


  • 4,4

    26×

    4,3 26
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Porce lososa očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Opečené porce ryby přendáme do zapékací mísy a vložíme asi na 10 - 12 minut do trouby předehřáté na 160 °C.

Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku z ryby rozpustíme máslo a vmícháme mouku, kterou necháme jemně zrůžovět. Pak přidáme víno, cukr, limetkovou šťávu a kůru. Vše podlijeme vývarem a zvolna vaříme na mírném teple asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Podle potřeby přiléváme vývar, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty. Nakonec do omáčky vmícháme řeřichu a podle potřeby ochutíme solí a pepřem.

Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme limetkovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Losos s limetkovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Vít Bartošek
      Vít Bartošek

      ještě sem to nejedl ale doufám že to bude dobré
      mám to dnes k obědu

      30.03.2019 12:25:28

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Losos s limetkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.