Losos s květákem v bešamelové omáčce

1 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 61x
Ačkoliv to tak na první pohled vypadat nemusí, příprava tohoto pokrmu je poměrně jednoduchá a rychlá. Recept na lososa s květákem a bešamelovou omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme vodou a 5 minut povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a květák necháme stát bokem. Filet z lososa zprudka z obou stran opečeme na olivovém oleji. Cheddar a ementál nastrouháme.

V menším hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme udělat jíšku. Nepřestáváme míchat a pomalu vlijeme mléko, chvíli povaříme a nakonec nasypeme nastrouhané sýry. Mícháme, dokud se sýry nerozpustí a všechny suroviny nespojí. Bešamelovou omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Lososa natrháme na kousky a vmícháme do omáčky.

Zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní povařený květák. Květák přelijeme bešamelovou omáčkou a dáme na 20 minut zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C.

Lososa s květákem v bešamelové omáčce podáváme s vařenými či jinak upravenými brambory. Můžeme posypat čerstvými bylinkami (třeba oreganem).

autor receptu:

Losos s květákem v bešamelové omáčce

Počet přidaných receptů: 101

Ingredience

na porce
5
skvělý recept
2 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Losos s květákem v bešamelové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Losos s květákem v bešamelové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept