reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s květákem v bešamelové omáčce

Ačkoliv to tak na první pohled vypadat nemusí, příprava tohoto pokrmu je poměrně jednoduchá a rychlá. Recept na lososa s květákem a bešamelovou omáčkou.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×
Uvařil/a jsem recept

Ingredience

na ozdobu

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme vodou a 5 minut povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a květák necháme stát bokem. Filet z lososa zprudka z obou stran opečeme na olivovém oleji. Cheddar a ementál nastrouháme.

V menším hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme udělat jíšku. Nepřestáváme míchat a pomalu vlijeme mléko, chvíli povaříme a nakonec nasypeme nastrouhané sýry. Mícháme, dokud se sýry nerozpustí a všechny suroviny nespojí. Bešamelovou omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Lososa natrháme na kousky a vmícháme do omáčky.

Zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní povařený květák. Květák přelijeme bešamelovou omáčkou a dáme na 20 minut zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C.

Lososa s květákem v bešamelové omáčce podáváme s vařenými či jinak upravenými brambory. Můžeme posypat čerstvými bylinkami (třeba oreganem).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Losos s květákem v bešamelové omáčce

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.