reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Losos s květákem v bešamelové omáčce

Ačkoliv to tak na první pohled vypadat nemusí, příprava tohoto pokrmu je poměrně jednoduchá a rychlá. Recept na lososa s květákem a bešamelovou omáčkou.


  • 5,0

    5 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme vodou a 5 minut povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a květák necháme stát bokem. Filet z lososa zprudka z obou stran opečeme na olivovém oleji. Cheddar a ementál nastrouháme.

V menším hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme udělat jíšku. Nepřestáváme míchat a pomalu vlijeme mléko, chvíli povaříme a nakonec nasypeme nastrouhané sýry. Mícháme, dokud se sýry nerozpustí a všechny suroviny nespojí. Bešamelovou omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Lososa natrháme na kousky a vmícháme do omáčky.

Zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní povařený květák. Květák přelijeme bešamelovou omáčkou a dáme na 20 minut zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C.

Lososa s květákem v bešamelové omáčce podáváme s vařenými či jinak upravenými brambory. Můžeme posypat čerstvými bylinkami (třeba oreganem).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos s květákem v bešamelové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.