reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s hořčicovou omáčkou

Recept na přípravu chutného a dietního lososa, kterého připravujeme v páře a podáváme s hořčicovou omáčkou, zeleninou a vařenými novými brambory.


  • 4,8

    43×

    4,7 43
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Porce čerstvého lososa zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme, okyselíme citronovou šťávou a zakápneme olivovým olejem. Necháme půl hodiny odležet. Máslo necháme rozpustit.

Na hořčicovou omáčku smícháme lučinu se zakysanou smetanou a mletou hořčicí, osolíme a připepříme.

Nyní použijeme napařovací hrnec. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme bobkový list, celý pepř a 3 snítky kopru. Necháme 2 minuty povařit a přiložíme napařovací nádobu s lososem. Přikryjeme pokličkou a dusíme v páře asi 10 minut. Záleží na velikosti porcí. Ryba zesvětlá a pustí šťávu. Tak je připravená k podávání.

Lososa servírujeme s hořčicovou omáčkou, novým vařeným bramborem a čerstvou zeleninou. Podle chuti pokapeme máslem. Lososa zdobíme čerstvými bylinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Losos s hořčicovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 3
    • dasjana
      dasjana

      no zajímalo by mne....

      ta omáčka k lososu se podává za studena,nebo se může ohřát,není lepší toho lososa grilovat nebo péct,než dusit v páře,podle mne tak kvalitní maso není vhodné na dušení,to leda tak nějaké rybí ořezy....minutkovou rybu dusit-cha-cha

      05.11.2010 16:07:13

    • Jarka P.
      Jarka P.

      Máš pravdu brouku ... píšu o rybce zakoupené v našem supermarketu, přiravené velmi dietně a chutně. Tak si užíj Kanady a buť rád, že nemýusíš držet žádnou dietu. :o((

      18.07.2008 16:30:42

    • kean
      kean

      z kanadskeho Yukonu

      Asi mame jine lososy......divoke. Ale losos cerstve vytazeny z reky nakrajeny na podkovy a upeceny na oleji s nadhernou krupavou kuzickou. posypanou soli a kminem....

      05.07.2008 04:30:16



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Losos s hořčicovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.