reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s čočkovým salátem

Inspirujte se tímto receptem na lososa s čočkovým salátem na rychlou a zdravou večeři.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

salát

zálivka



Postup přípravy

Nejprve si připravíme čočkový salát, tedy černou čočku propláchneme, v hrnci zalijeme zhruba čtyřnásobným množstvím vody a vaříme cca 20 minut doměkka, zrníčka však zůstanou pevná. Poté slijeme přebytečnou vodu. 

Mezitím si připravíme zeleninu. Batát, papriku a cibuli (lze zaměnit i za jinou oblíbenou zeleninu) očistíme a nakrájíme na kostky a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C doměkka, je akorát za cca 20 minut.

Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme hořčici, med, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Poté ve větší misce smícháme scezenou čočku a zeleninu dohromady, přidáme nakrájené ředkvičky, zelené bylinky (alespoň petrželku), zálivku a promícháme.

Filet z lososa si rozdělíme na jednotlivé porce, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a jednotlivé porce lososa vložíme do pánve nejprve kůží dolů. Přidáme máslo, lehce stáhneme plamen a opékáme ze všech stan dozlatova, přibližně dvě minuty z každé strany. Poté odstavíme pánev, na každý díl lososa dáme hoblinku studeného másla, přikryjeme a necháme ještě minutku dojít. 

Lososa servírujeme společně s čočkovým salátem a vše ozdobíme nasekanými zelenými bylinkami (petrželka, bazalka apod.).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos s čočkovým salátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.