reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s čočkovým salátem

Inspirujte se tímto receptem na lososa s čočkovým salátem na rychlou a zdravou večeři.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

salát

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme čočkový salát, tedy černou čočku propláchneme, v hrnci zalijeme zhruba čtyřnásobným množstvím vody a vaříme cca 20 minut doměkka, zrníčka však zůstanou pevná. Poté slijeme přebytečnou vodu. 

Mezitím si připravíme zeleninu. Batát, papriku a cibuli (lze zaměnit i za jinou oblíbenou zeleninu) očistíme a nakrájíme na kostky a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C doměkka, je akorát za cca 20 minut.

Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme hořčici, med, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Poté ve větší misce smícháme scezenou čočku a zeleninu dohromady, přidáme nakrájené ředkvičky, zelené bylinky (alespoň petrželku), zálivku a promícháme.

Filet z lososa si rozdělíme na jednotlivé porce, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a jednotlivé porce lososa vložíme do pánve nejprve kůží dolů. Přidáme máslo, lehce stáhneme plamen a opékáme ze všech stan dozlatova, přibližně dvě minuty z každé strany. Poté odstavíme pánev, na každý díl lososa dáme hoblinku studeného másla, přikryjeme a necháme ještě minutku dojít. 

Lososa servírujeme společně s čočkovým salátem a vše ozdobíme nasekanými zelenými bylinkami (petrželka, bazalka apod.).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos s čočkovým salátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.