Losos s česnekovým máslem

45 min | hlavní chod | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 13478x
Dobrou rybu si můžeme připravit i po štědrovečerní večeři.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Lososa opláchneme pod studenou vodou a z obou stran okořeníme - bylinkovou solí, čerstvě nadrceným pepřem a rozmarýnem. Necháme odležet, stačí 1 - 2 hodiny.

Máslo vyšleháme společně s prolisovaným česnekem, špetkou soli, citronovým pepřem a estragonem. Po mírném zatuhnutí vytvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme do lednice. Česnekové máslo necháme ztuhnout, aby se dobře krájelo.

Na nepřilnavou pánev dáme plátek až dva másla, přilijeme olej a lososa za občasného obracení propečeme. Je hotový do 10 minut.

Porce lososa rozdělíme na talíře, ke každému kousku ukrojíme 1 - 2 kostky česnekového másla a podáváme s bramborovou přílohou. Na talíř přidáme měsíček citronu.

Michy autor receptu:

Losos s česnekovým máslem

Počet přidaných receptů: 3472

Ingredience

4,7
skvělý recept
10 hlasujících
  • Recept Losos s česnekovým máslem - Losos s česnekovým máslem.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Losos s česnekovým máslem

Přidat příspěvek k receptu Losos s česnekovým máslem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept