reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s česnekovou pastou

Losos tentokrát pěkně pálivý - díky česneku a koření s chilli.


  • 3,8

    3,8 6
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lososa potřeme rozkrojeným citronem z obou stran.

Na marinádu si rozpustíme máslo, vlijeme do mističky a necháme jen trochu zchladnout. Vmícháme oloupaný a prolisovaný česnek, koření na steak s příchutí chilli a šípku. Dobře promícháme.

Česnekovou pastou ihned potřeme kostky lososa z obou stran. Musíme pracovat rychle a vše mít připravené, protože máslo rychle tuhne. Necháme stát asi hodinu, aby losos nasákl chuť koření a česneku.

Rozpálíme teflonovou pánev a lososa zprudka osmahneme. Trochu podlijeme vodou a na pár minut přikryjeme pokličkou. Lososa obracíme, zakápneme smetanou, posypeme sezamovými semínky a šťávu už necháme jen vysmahnout. Podle chuti ještě můžeme posolit, ale většinou už není třeba.

Lososa s česnekovou pastou ihned podáváme. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos s česnekovou pastou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.