reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s bylinkovou omáčkou

Křehké maso z lososa s jemnou bylinkovou omáčkou Vás určitě nezklame.


  • 4,7

    358×

    4,6 358
  • 45 min

  • 94×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky, poté na jednotlivé porce. Nebo lososa nepůlíme a rozkrájíme ho na podkovy.

Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku: Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou.

Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.

Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem.

Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.

Více než 150 receptů na úpravu lososa

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

Celkový počet komentářů: 51
  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

    Dobrý a rychlý oběd.

    11.09.2016 13:07:11

  • EVA
    EVA

    Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

    Největší uchylarna je zaprasit lososa moukou , to samý do omáčky mouku.. panebože proč � použít mozek bude nejlepší �

    09.06.2016 10:21:31

  • Ondra
    Ondra

    Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

    Nechci být příliš kritický, ale slečna/paní která psala tento recept zřejmě v životě neviděla lososa a asi při vaření tohoto receptu pracovala s jinou rybou když píše 1 ks lososa. Průměrný losos má kolem 10 kg a měří téměř metr a rozhodně se standardně neprodává v kuse, ale pouze filety, kde jediný filet váží kolem 1,5 kg.

    28.11.2015 15:43:52

  • jarka
    jarka

    losos s byl. omáčkou

    nenadchlo :(

    17.11.2015 14:01:55

  • Cassic
    Cassic

    Moc dobré :)

    Vařila jsem bez smetany. Do omáčky jsem přidala koření na ryby(sůl,česnek,hořčice,si bule,bazalka,petrželka,pepř, bobkový list,kurkuma,chilli,zázvor a kopr) a sušený tymián. Tymián už dávat nebudu ,vadil mezi zuby.:-D Omáčka i losos chutnali výborně :)

    22.09.2015 11:11:41

  • esperatos
    esperatos

    Velmi dobrý a rychlý oběd.

    10.05.2015 12:28:27

  • Anna
    Anna

    Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

    Smotana aká? Na šľahanie na varenie?

    14.01.2015 22:48:53

  • lukas (tecka) kruzik
    lukas (tecka) kruzik

    Vypadá to dobře, jen omáčku jsem musel dělat 2x, poprvé jsem měl misku vedle dřezu a nerad jsem tam kápnul trochu Jaru :D

    08.06.2014 10:53:47

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

    Mohu dát sušenou bazalku????

    06.08.2013 09:47:36

Nalezeno receptů: 51
|< << 123456 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.