reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos s bylinkovou omáčkou

Křehké maso z lososa s jemnou bylinkovou omáčkou Vás určitě nezklame.


  • 4,7

    361×

    4,6 361
  • 45 min

  • 94×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky, poté na jednotlivé porce. Nebo lososa nepůlíme a rozkrájíme ho na podkovy.

Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku: Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou.

Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.

Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem.

Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 51
    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

      Dobrý a rychlý oběd.

      11.09.2016 13:07:11

    • EVA
      EVA

      Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

      Největší uchylarna je zaprasit lososa moukou , to samý do omáčky mouku.. panebože proč � použít mozek bude nejlepší �

      09.06.2016 10:21:31

    • Ondra
      Ondra

      Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

      Nechci být příliš kritický, ale slečna/paní která psala tento recept zřejmě v životě neviděla lososa a asi při vaření tohoto receptu pracovala s jinou rybou když píše 1 ks lososa. Průměrný losos má kolem 10 kg a měří téměř metr a rozhodně se standardně neprodává v kuse, ale pouze filety, kde jediný filet váží kolem 1,5 kg.

      28.11.2015 15:43:52

    • jarka
      jarka

      losos s byl. omáčkou

      nenadchlo :(

      17.11.2015 14:01:55

    • Cassic
      Cassic

      Moc dobré :)

      Vařila jsem bez smetany. Do omáčky jsem přidala koření na ryby(sůl,česnek,hořčice,si bule,bazalka,petrželka,pepř, bobkový list,kurkuma,chilli,zázvor a kopr) a sušený tymián. Tymián už dávat nebudu ,vadil mezi zuby.:-D Omáčka i losos chutnali výborně :)

      22.09.2015 11:11:41

    • esperatos
      esperatos

      Velmi dobrý a rychlý oběd.

      10.05.2015 12:28:27

    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

      Smotana aká? Na šľahanie na varenie?

      14.01.2015 22:48:53

    • lukas (tecka) kruzik
      lukas (tecka) kruzik

      Vypadá to dobře, jen omáčku jsem musel dělat 2x, poprvé jsem měl misku vedle dřezu a nerad jsem tam kápnul trochu Jaru :D

      08.06.2014 10:53:47

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

      Mohu dát sušenou bazalku????

      06.08.2013 09:47:36

    Nalezeno receptů: 51
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Losos s bylinkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.