reklama
hledat uživatel
       

Losos na celeru

Losos, tentokrát s výraznou chutí celeru. Vhodný i jako pokrm dietní.


  • 4,1

    15×

    4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Naporcovaného lososa pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli uležet. Řapíkatý celer opláchneme a nakrájíme na malé kousky.

Očištěnou mrkev a polovinu hlízy celeru nakrájíme na nudličky, vhodíme do malého množství vroucí slané vody a chvíli vaříme (do změknutí). Scedíme, asi 100 ml scezeného vývaru si necháme.

Na pánvi rozpustíme máslo a kousky lososa opékáme dorůžova z obou stran. Posypeme kari kořením, pepřem a posolíme. Lososa vyjmeme a na másle usmažíme řapíkatý celer. Když začne sklovatět, přidáme k němu povařenou mrkev s kořenovým celerem. Podlijeme 100 ml vývaru, nakapeme šťávu z poloviny citronu a na zeleninu položíme osmažené kousky lososa. Společně dusíme asi 5 minut.

Pak rybu vyjmeme a k celeru s mrkví přimícháme zakysanou smetanu. Nevaříme, jen prohřejeme. Můžeme ještě dochutit kořením.

Lososa na celeru podáváme s brambory uvařenými ve slupce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Losos na celeru

    Celkový počet komentářů: 2

    • Karel
      Karel

      Losos osmažený dorůžova?

      Dobrý den,
      nerad rýpu, ale opékat lososa dorůžova? Losos je přece růžový už za syrova.
      Naopak, u " sádkových lososů " (což jsou častokráte i pstruzi, ale to není podstatné), kteří získají barvu z betakarotenových granulí, dochází při tepelné úpravě k vyblednutí.
      Prostě ho z obou stran osmahnout, hlavně nevysušit, stačí chvilka.
      Každopádně přeju Dobrou chuť.

      01.01.2019 21:59:33

    • HanaK
      HanaK

      Losos na celeru

      To vypadá zajímavě a mohlo by to fungovat i s jinou rybou.

      28.10.2015 20:15:41


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Losos na celeru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.