reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lorrainský koláč

Tradiční francouzský recept, podle jehož tradiční formy neobsahuje koláč sýr. Ale je jen příjemným zpestřením.


  • 3,0

    671×

    2,9 671
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 190 st. Těsto si připravíme tak, že dáme do mísy mouku a sůl, vmícháváme máslo, až se směs začne podobat jemné drobence-můžete použít mixér. Jedno vejce rozšleháme a vmícháme do mouky, pokud se těsto drobí, přilijeme vodu, dáme chladit. Potom těsto vyválíme do tvaru kruhu tak, aby bylo tlusté půl centimetru. Přeneseme do kulaté formy a jemně ho přimáčkneme. Přebytečné těsto odřízneme. Těsto na dně propícháme vidličkou. Na těsto položíme papír na pečení s formu naplníme suchými fazolemi na pečení nebo rýží. Pečeme asi 10 minut, potom náplň i papír odstraníme. Těsto necháme péci asi další tři minuty dokud nezhnědne, pak ho vyndáme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji na pánvi dokřupava a odložíme, do pánve přidáme šalotku usmažíme také dohněda a odložíme. V míse ušleháme dvě celá vejce a dva žloutky, smetanu a koření. Na korpus rozložíme slaninu a šalotku a naneseme náplň. Pokud chcete použijte sýr. Pečeme asi 25 minut do zhnědnutí. Podáváme teplé i studené.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lorrainský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.