reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lorrainský koláč

Tradiční francouzský recept, podle jehož tradiční formy neobsahuje koláč sýr. Ale je jen příjemným zpestřením.


  • 3,0

    671×

    2,9 671
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 190 st. Těsto si připravíme tak, že dáme do mísy mouku a sůl, vmícháváme máslo, až se směs začne podobat jemné drobence-můžete použít mixér. Jedno vejce rozšleháme a vmícháme do mouky, pokud se těsto drobí, přilijeme vodu, dáme chladit. Potom těsto vyválíme do tvaru kruhu tak, aby bylo tlusté půl centimetru. Přeneseme do kulaté formy a jemně ho přimáčkneme. Přebytečné těsto odřízneme. Těsto na dně propícháme vidličkou. Na těsto položíme papír na pečení s formu naplníme suchými fazolemi na pečení nebo rýží. Pečeme asi 10 minut, potom náplň i papír odstraníme. Těsto necháme péci asi další tři minuty dokud nezhnědne, pak ho vyndáme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji na pánvi dokřupava a odložíme, do pánve přidáme šalotku usmažíme také dohněda a odložíme. V míse ušleháme dvě celá vejce a dva žloutky, smetanu a koření. Na korpus rozložíme slaninu a šalotku a naneseme náplň. Pokud chcete použijte sýr. Pečeme asi 25 minut do zhnědnutí. Podáváme teplé i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lorrainský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.