reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Lombardská paštika

Tato lombardská paštika chutná nejen za studena. Můžeme podávat i teplé. Lombardská paštika je na 6 porcí.


  • 3,0

    65×

    3 65
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky!

23. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdřív si oba druhy jater očistíme a odstraníme všechny pojivové tkáně a blány. Játra nasekáme na malé kousky. Česnek oloupeme a spolu s opranou petrželkou nasekáme nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme máslo a česnek s petrželkou osmahneme. Přidáme játra a opepříme. Vše restujeme jen několik minut, aby se játra důkladně zatáhla. Do jater přilijeme víno a dusíme dalších 5 - 10 minut, dokud játra nezměknou. Měkká játra vyjmeme a do výpeku vsypeme strouhanku. Promícháme a odstavíme.

Vychladlou strouhanku a játra umeleme v mlýnku na maso. Parmazán nastrouháme najemno. Do mísy vložíme játra se strouhankou a spolu s vejci, žloutky a parmazánem, solí mícháme až vznikne tužší hmota. Jeli příliš tuhá nebo suchá, zjemníme ji jednou nebo dvěma lžícemi vývaru.

Středně velkou formu vymažeme máslem a vyložíme folií na pečení a naplníme hmotou. Formu dáme do velkého pekáče s vařící vodou a necháme ji tam alespoň 30 minut, aby se paštika povařila.

Hotovou lombardskou paštiku zdobíme snítkami petrželky a podáváme teplou nebo studenou s toasty a máslem. Lombardská paštika je určená k okamžité spotřebě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lombardská paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.