Lodní suchary

35 min | příloha | britská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5849x
Suchary podle britského receptu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme celkem libovolné množství hrubé mouky a přidáme sůl. Pak směs nasucho promícháme a začneme po troškách přidávat vodu. Za stálého míchání vytvoříme dost tuhé těsto, které necháme odpočinout.

Pak z těsta uplácáme kouli, kterou dáme na pomoučněný vál, a rozválíme jej do asi centimetr tlusté placky. Těsto nenakyne. Z placky vykrájíme tvary budoucích lodních sucharů a položíme je na plech s nelepivým pečicím papírem. Jinak se dávají na plech potřený tukem.

Suchary na povrchu propícháme vidličkou a dáme péci. Pečeme asi půl hodiny a hlídáme barvu těsta. Když lodní suchary zrůžoví, budou hotové.

Přestože jsou lodní suchary dost tuhé, jsou překvapivě dobré chuti. Mají vydržet několik měsíců, ale nejspíše je sníme mnohem dříve.

autor receptu:

Lodní suchary

Počet přidaných receptů: 42

Ingredience

3,7
dobrý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lodní suchary

Celkový počet komentářů: 3
  • Suchary Martin 19.12.2016 16:45:47

    Chuťově celkem ujde. Je ale těžké suchar nakousnout :D Poté už se začně rozlamovat snadněji

  • Ale je to zajimave, urcite trvanlive. Mozna zkusit trochu prdopece, aby to bylo krehci. Nebo udelat o dost tensi, aby se lepe kousaly. Ale to uz by nebyly lodni spuchary. Ty se stejne na lodich vetsinou nejedly suche, ale lamaly se do polevky se solenym masem. To si delam taky, tak to nekdy vzkousim, abych si pripadal jak namornik. Dik za recept, Vena.

  • Neni to špatné... Scott 08.03.2012 22:52:08

    ... nicméně při konzumaci pochopíte proč jim Britové říkali "iron sheet" nebo "molar breaker" a Němci "Panzerplatten".

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Lodní suchary
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept