Lívance mají rády děti i dospělí. Jednoduchý recept.
Hodnocení
4.5
/ 5 (50x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
4x
Ingredience
0.5 lžičky
sůl
2 ks
vejce
0.5 hrnku
cukr moučka
4 lžíce
zakysaná smetana
1 hrnek
polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na pečení
Postup přípravy
Osolenou mouku smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a žloutky. Do hladkého těsta vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Lívancové těsto opatrně naléváme na rozehřátý, tukem vymazaný lívanečník nebo na pánev. Lívance po obou stranách upečeme.
Lívance ze zakysané smetany ozdobíme podle své chuti, nebo můžeme jen posypat skořicovým cukrem. Lívance jsou také vynikající s borůvkami nebo rozvařenými malinami.