reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lívance z ovesných vloček

Nenáročný recept na lívance z nadýchaného vločkového těsta.


  • 4,1

    78×

    4 78
  • 20 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu a mléko je lepší vlažné. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Dáme rozpálit lívanečník. V mléce rozkvedláme sůl, žloutky a vločky tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který překládáním zapracujeme do ovesného těsta.

Z nadýchaného těsta smažíme vločkové lívance. Smažíme je na vymaštěném lívanečníku a je dobré použít poměr 1:1 rozpuštěné máslo a olej, případně jen čisté přepuštěné máslo.

Lívance z ovesných vloček mažeme marmeládou nebo tvarohem a ihned podáváme. Horké jsou nejlepší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lívance z ovesných vloček

    Celkový počet komentářů: 27
    • Káťa
      Káťa

      Odporné.

      14.06.2017 11:05:27

    • Marta
      Marta

      Komentář k receptu lívance z ovesných vloček

      Fakt hnus! O těstě se v tomto případě vůbec nedá mluvit, smažit sice s trochou šikovnosti jde, ale výsledek je naprosto nepoživatelný! Putuje rovnou slepicím a doufám, že se nám po tom chudinky neosypou...
      Autorovi bych vzkázala, ať se místo vaření věnuje třeba čemukoliv jinému a nezveřejňuje takovýhle blafy!!!

      19.03.2017 18:40:19

      • Žirafa
        Žirafa

        Re: Komentář k receptu lívance z ovesných vloček

        Milá Marto, tak se ti lívance nepovedly, no a co? Nač tak kategorický odsudek? Pro tvou informaci: mně se povedly výborně a s jahodovým tvarohem se po nich jenom zaprášilo. A o slepičky se neboj, určitě se neosypou. ;-)

        27.03.2017 19:01:14

      • Andrea
        Andrea

        Re: Komentář k receptu lívance z ovesných vloček

        Tak co Marto? Jak dopadly slepice??? :D

        13.03.2018 13:50:00

    • Elizabeth
      Elizabeth

      Lívance z ovesných vloček

      Právě jsem dopekla.Jsou výborné.Jen příště dám méně mléka,sníh těsto trochu zředí.Cukr se nepřidává.Na talíři se přisladí buď sirupem z agave nebo datlovým.U mě jednoznačně bodují. :-)

      14.09.2016 20:47:28

    • anonym
      anonym

      Komentář k receptu Lívance z ovesných vloček

      žádný cukr nebo sladidlo?

      29.05.2016 08:35:10

      • xxx
        xxx

        Re: Komentář k receptu Lívance z ovesných vloček

        odkdy se dává cukr do těsta na lívance?? To ví i malé děti....

        06.07.2016 10:04:39

    • Monika
      Monika

      Dekuji za recept . Livance se povedli podle navodu, jen jsem tedy dala cele vajicko , snih jsem nedelala. Mouka neni potreba pridavat. I dcerce moc chutnali. Receptik doporucuji �

      27.04.2016 09:53:59

    • ludva65
      ludva65

      Český trhanec

      Kdo takovéhle recepty vymýšlí nevím, ale rozhodně bych mu chtěl pogratulovat k jeho nápadům osobně. Příště místo vloček dám rovnou písek, vyjde to nastejno.

      28.03.2015 19:07:38

    • Steve
      Steve

      Mě se to tedy moc nedařilo. Vločky se s mlékem nespojily. Mají se nechat před tím namočit? Recept to neuvádí. Pomohl tyčový mixer. Vločky jsem musel přidat, těsto bylo jinak moc řídké. Doporučuji přidat dvě lžíce cukru, jinak lívance nemají chuť a chutnají spíš jak vaječná omeleta s vločkami.

      01.02.2015 10:02:28

    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Lívance z ovesných vloček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.