reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lívance z kynutého těsta

Recept, který se vždy hodí. Lívance si můžeme připravit i jako sladký hlavní chod.


  • 4,7

    192×

    4,6 192
  • 54×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko nalejeme do hlubšího hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru. Uděláme kvásek.

Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou. Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Vydržíme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsta by mělo být jednou tolik.

Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme.

Když jsou lívance hotové, mažeme je jahodovým džemem, sypeme tvarohem. Lívanečky můžeme ozdobit i šlehačkou nebo kousky ovoce.

Hlavní fotografie: Thinkstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lívance z kynutého těsta

    Celkový počet komentářů: 23
    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Lívance z kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.