reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

těsto

Postup přípravy

Omyté meruňky rozkrojíme na poloviny a zbavíme pecek. Připravíme si těsto na lívance. Mouku prosejeme se špetkou soli a práškem do pečiva. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme s podmáslím a postupně za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne hladké těstíčko. Z bílků a lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hladkého těsta.

Na zahřátém oleji tvoříme pomocí menší naběračky vyšší kopečky (lívance), které pečeme asi 2 - 3 minuty a poté do nich vtlačíme půlky meruněk řezem dolů. Lívanečky s meruňkou otočíme a zvolna dopečeme dozlatova.

Lívance plněné meruňkami ještě teplé posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zakysaná smetana nebo řecký jogurt a místo moučkového cukru můžeme použít javorový sirup.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×
K dispozici máme ještě 130 receptů na lívance. Inspirujte se!

Zobrazit další recepty
Sdílet na Facebooku

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Lívance plněné meruňkami

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.