reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Litý rebarborový koláč

Úroda rebarbory v našich zahradách bývá bohatá. Proč ji nevyužít k přípravě výborného koláče z litého těsta.


  • 4,6

    78×

    4,6 78
  • 1 hod

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky.

V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Bílky oddělíme od žloutků. V jedné nádobě ušleháme tuhý sníh z bílků, ve druhé nádobě šleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Ke zpěněným žloutkům pomalu zašleháváme 120 ml oleje a pak i 120 ml teplé vody. Ušlehanou hmotu přilijeme k mouce s cukrem a promícháme. Nakonec zlehka do těsta "zabalujeme? sníh z bílků.

Těsto nalijeme do pekáče nebo na hluboký plech, který předem vytřeme olejem a vysypeme moukou. Těsto posypeme po celé ploše nakrájenou rebarborou a mletou skořicí. Pečeme pozvolna asi 40 minut.

Upečený litý rebarborový koláč necháme vychladnout a pak pocukrujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Litý rebarborový koláč

    Celkový počet komentářů: 7
    • betka
      betka

      Asi moc na odbyt nejde za tu cenu, co za ni dnes obchodní vexláci chtějí. Tak ji máme v reklamách.

      09.06.2013 06:49:42

    • sarka (tecka) hartvichova
      sarka (tecka) hartvichova

      Moc dobry kolacek s kyselosladkou chuti!!

      12.05.2013 14:32:36

    • Lachtan Áda
      Lachtan Áda

      skvělé těsto

      jen jsem vodu vyměnil za mléko a bylo to ještě o něco lepší:-)

      10.06.2012 18:00:05


    • Ňulinka
      Ňulinka

      Vynikající koláč,po upečení měkkoučký jako peřinka.Čistá 1,recept putuje i do práce,po ochutnání všichni chtějí.

      03.05.2012 19:01:26

    • Ňulinka
      Ňulinka

      V postupu má být,že ušlehanou hmotu přidáme k mouce s práškem do pečiva,je uvedeno k mouce s cukrem,tak ať to někoho neplete.Právě peču,dám vědět,jak to dopadlo.

      01.05.2012 09:32:03

    • Eva
      Eva

      rebarborový koláč

      Všechny recepty na rebarborový koláč jsou jistě chutné, ale jak známo, rebarbora obsahuje hodně kyseliny šťavelové a pro někoho s citlivým žaludkem to není to nejlepší (děti).Já tuto kyselost ůruším" přidáním uvařeného pudinku (hustšího), do kterého klepnu žloutek a natřu na koláč. Pak pokladu kousky rebarbory. Dá se to tak udělat i s červeným rybízem.

      03.07.2011 17:31:20

    • Nat
      Nat

      Koláč krásně vyplnil hluboký plech a je výborný. Pekla jsem ho na 185° těch 40 minut, což bylo úplně přesně akorát, upečeno, nepřipečeno :) Sladké těsto pojme hodně rebarbory, mám pocit, že čím víc, tím líp.

      19.06.2011 11:18:03

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Litý rebarborový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.