Jemný čokoládový moučník. Recept lze použít i na přípravu muffinů.
těsto | |
---|---|
0.75 hrnku | cukr |
4 ks | vejce |
5-8 lžic | máslo |
10 lžic | strouhaný kokos |
2-3 hrnky | polohrubá mouka |
2 lžíce | kakaový prášek |
1 kelímek | bílý jogurt |
hrubá mouka na vysypání | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
0.25 balíčku | vanilkový pudinkový prášek |
1 balíček | kvalitní hořká čokoláda |
podle chuti | |
vanilka | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání |
Formu na pečení vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme hrubou moukou. Kvalitní hořkou čokoládu dáme na chvíli zchladit do mrazáku. Vejce rozšleháme s jogurtem (nejlépe velký jogurt Hollandia selský). Vejce můžeme rozšlehat i se zbytky tvarohu, zakysané smetany apod. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo. Do mouky přimícháme trochu (ne víc jak 1/3) vanilkového pudinku a celý kypřící prášek. Nejlépe se osvědčil kypřící prášek z vinného kamene. Přimícháme třtinový cukr či vanilkou ochucený (ovoněný) cukr, kakao a strouhaný kokos. Čokoládu vytáhneme z mrazáku a rozdrtíme ji, ještě zabalenou, pomocí dřevěné paličky na maso na menší a různě velké kousky. Přimícháme suché ingredience do tekuté směsi, smícháme a nasypeme čokoládu. Příliš řídkou směs upravíme kokosem, příliš hustou mlékem. Čokoládovou buchtu upečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Litou čokoládovou buchtu podáváme podle chuti k různým příležitostem. U nás mizí dřív než vychladne, proto ji podáváme se studeným mlékem.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
autor Basty
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena