Listový závin se srnčím masem a houbami

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 365x
Recept na trochu náročnější, ale velmi chutný pokrm ze zvěřiny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme do sklovata. Přidáme nakrájené tvrdé houby (například hřibovité), které s cibulí smažíme asi 10 minut. Potom přidáme jalovec, který rozdrobíme mezi prsty. Dále přidáme asi tak 2 špetky drhnuté bazalky, 2 špetky česnekové soli a asi tak 1 třetinu kávové lžičky hrubě mletého zeleného pepře. Vše dobře promícháme a smažíme dalších 5 minut. Odstavíme, směs dáme do mísy a necháme zchladnout.

Na pánev dáme 1 polévkovou lžíci oleje a asi 100 g másla, rozpálíme máslo a vložíme na pánev srnčí maso nakrájené na kostičky asi tak 2 x 2 cm. Maso zprudka smažíme asi 5 minut. Maso pak vyjmeme z tuku, přidáme ho do mísy k orestované cibuli a houbám, promícháme a necháme zchladnout.

Výpek necháme na pánvi a postupně přidáváme 1 chilli papričku nakrájenou na jemno, 3 špetky drhnuté bazalky, 3 špetky rozmarýnu, půl lžičky mleté pálivé papriky, přiměřeně soli, trochu hladké mouky a vše na mírném ohni smažíme asi tak 10 minut a pak odstavíme.

Listové těsto rozválíme na obdélník asi tak 50 x 30 cm, Na delších stranách nařízneme asi tak 8 cm z obou stran. Do takto připraveného těsta vložíme naší náplň z masa, cibule a hub. Poté čelo těsta přehneme na směs a pak překládáme jednotlivé nářezy jako by křížem přes sebe až do konce, kde přeložíme zadní část na vrch a silně přimáčkneme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo sezamem, popřípadě kmínem nebo jejich kombinací.

Závin dáme péci dozlatova v předehřáté troubě.

Listový závin se srnčím masem a houbami po dopečení rozkrájíme na porce a podáváme. Závin na talíři polijeme ohřátým zahuštěným výpekem.

Jarda autor receptu:

Listový závin se srnčím masem a houbami

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

na porcí
5
skvělý recept
1 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listový závin se srnčím masem a houbami

Přidat příspěvek k receptu Listový závin se srnčím masem a houbami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept