Listový koláč z červeného zelí

1 hod | moučník | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 384x
Recept na výborný slaný koláč se směsí z červeného zelí.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Menší červené zelí pokrájíme na tenké proužky.

Cibuli orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájené zelí a dusíme pod pokličkou cca 25 minut. Když je zelí měkké, přidáme balsamikový ocet, osolíme, opepříme, přidáme tymián a dusíme ještě 5 minut.

Listové těsto rozválíme a vložíme do formy, okraje těsta zvedneme a dno propícháme vidličkou. Podušené zelí rozprostřeme na těsto, vejce rozšleháme se smetanou, přisypeme nastrouhaný parmazán a směsí přelijeme koláč.

Koláč pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě, dokud nejsou okraje dozlatova.

Listový koláč z červeného zelí můžeme podávat vlažný i studený.

autor receptu:

Listový koláč z červeného zelí

Počet přidaných receptů: 199

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listový koláč z červeného zelí

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Listový koláč z červeného zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept