reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Listoví šneci se slaninou a bazalkou

Recept na šneky z listového těsta s čerstvou bazalkou.


  • 4,3

    16×

    4,2 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku. Kečup nebo rajský protlak smícháme se sušenou bazalkou. Těsto ze dvou třetin potřeme ochuceným kečupem. Madeland spolu s parmazánem nastrouháme.

Na kečup nasypeme sýr a poklademe slaninou. Nakonec širší kraj ozdobené strany poklademe lístky bazalky. Zbylou třetinu potřeme rozšlehaným vejcem.

Širší pokladenou stranou listové těsto srolujeme. Během rolování těsto jemně utahujeme. Roládku nakrájíme na kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Listové šneky se slaninou a bazalkou potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme je dozlatova.

Listové šneky se slaninou a bazalkou necháme trochu nebo zcela vychladnout a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Listoví šneci se slaninou a bazalkou

    Celkový počet komentářů: 3
    • Adéla
      Adéla

      Hned jak jsem viděla tento recept na šneky tak jsem se rozhodla tento recept vyskoušet pro svého přítele Lukáše.Má rad více slané věci než sladké.v Uterý mněl sladké italské sušenky.Ty řekl že byly zvláštní tak tet bude mít slané at poznam co mu chutná více.Moc děkuji za recept.

      07.05.2018 12:28:22

    • Any
      Any

      Po šnecích se mohla návštěva jen utlouct a musím udělat zas. Děkuji!!!

      30.12.2011 23:09:27

    • johana
      johana

      listo´ví šneci

      Je to výborné a rychlé , velmi dobré když přijdou hosté tak jim to můžete servírovat k vínu čerstvé jen trochu vychldlé je to výborné a křupavé. Požila jsem na ale anglickou slaninu česnekovou hodně libovou - normální slanina je vlmi mastná a listové těsto taktéž tak to by určitě teklo a také jsem tam dala je strouhanou cimhlu - myslí ze se na to hodí jaký-koliv sýr co vám doma zůstane , pokud nemáte anglickou česnekovou , tak stačí rozmačkat česnek na kaši a na na kečep kterým máte pomazáno tšěsto to trochu natřete ne moc jen opravdu trošku a bude to stejné a tím pádem můžete použít normální anglickou nebo i cigánku ta je v tom taky velmi dobrá.

      05.04.2011 16:03:12



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Listoví šneci se slaninou a bazalkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.