Listoví šnečci s caprese salátem

30 min | předkrm | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 351x
Recept na skvělý předkrm.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Listové těsto rozválíme na tenký plát, poklademe plátkovým sýrem a na to položíme šunku. Listový plát zarolujeme jako roládu a pak ho nakrájíme na jednotlivé porce - šneky.

Šnečky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Šnečky vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 10 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne.

Mezitím nakrájíme na plátky mozzarellu a rajčata, skládáme je na sebe a vždy mezi plátky dáme trošku bazalkového pesta a čerstvé bazalky. Caprese salátek spíchneme párátkem, dáme na talíř a nakonec zastříkáme karamelovým balzamikem.

Listoví šnečci s caprese salátem podáváme jako předkrm, talíř ještě můžeme dozdobit lístky čerstvé bazalky, aby to vypadalo hezky.

Tess autor receptu:

Listoví šnečci s caprese salátem

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Listoví šnečci s caprese salátem

Přidat příspěvek k receptu Listoví šnečci s caprese salátem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept