Asi 3/4 škvarků semeleme, zbytek nasekáme na kousky.
Do zadělávací mísy dáme mouku, osolíme, nasypeme kmín, přidáme škvarky, sůl podle chuti a dobře promícháme. Pak uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí, trošku pocukrujeme pro rychlejší kynutí a zalijeme vlažným mlékem. Po vykynutí droždí dáme 3 celá vejce, zbytek mléka a zaděláme středně tuhé těsto. Mléko přiléváme postupně a nemusíme jej dát všechno. Těsto dáme do tepla vykynout.
Listové těsto rozválíme na tenčí obdélník. Na něj roztáhneme vykynuté škvarkové těsto. Plát na 4x přehneme a znova vyválíme. Toto opakujeme 3x. Postup jako u plundrovaného těsta. Na závěr vyválíme placku asi 1/2 cm vysokou, ze které vykrájíme kolečka.
Škvarkové placky potřeme vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí. Placky dáme na suchý plech a necháme znova vykynout. Listové škvarkové placky dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je dozlatova.
Listové škvarkové placky podáváme vlažné i studené.