reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Listové pečivo s ořechovou náplní

Recept z listového těsta. Plníme ořechy zjemněnými smetanou. Vše bez použití váhy.


  • 4,6

    15×

    4,6 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Začneme přípravou náplně. V míse promícháme mleté ořechy, zalijeme smetanou, přidáme skořicový i třtinový cukr a lžíci rumu. Ořechovou náplň promícháme a podle potřeby (hustoty) přidáme trochu mléka, případně zahustíme hrstí ořechů. Pokud máme rádi rozinky, můžeme je do náplně také přidat, ale chutnají lépe, když si je den předem naložíme do rumu.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Velikost je na nás, pokud si chceme ušetřit práci, krájíme větší.
Na každý čtverec dáme 1 - 2 lžičky připravené náplně a vždy protilehlé rohy těsta spojíme. Ve středu zamáčkneme, aby náplň během pečení zůstala uvnitř a nevytékala.

Listové pečivo s ořechovou náplní položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme špetkou třtinového cukru a připíchneme rozinku nebo jádro vlašského ořechu. Listové pečivo pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.

Listové pečivo s ořechovou náplní podáváme teplé i studené. Jsou syté a chutnají výborně k čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Listové pečivo s ořechovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.