reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Listové čtverečky s nivou

Když není moc času na přípravu slaného pohoštění, stačí rozválet listové těsto a naplnit. Tento recept je snadný v tom, že si nedáme práci s tvořením šátečků apod.


  • 4,2

    4,2 5
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na dva tenké pláty.

Jeden plát potřeme ďábelskou omáčkou, posypeme oreganem a nahrubo nastrouhanou nivou. Okraje (asi 1 cm) necháme volné. Přiklopíme druhým plátem těsta a okraje pomačkáme vidličkou, aby se nám těsto spojilo a náplň během pečení nevytekla. I povrch těsta můžeme lehce pomačkat plochou stranou vidličky pro efekt.

Plát opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

Listový plát pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení ho necháme krátce vychladnout.

Teď už jen stačí listový plát s nivou rozkrájet na větší čtverečky a podávat jako slanou chuťovku k pivu či vínu. Listové čtverečky s nivou jsou dobré teplé i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Listové čtverečky s nivou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.