reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Liptovské brynzové pirohy

Recept na velmi chutné pirohy.


  • 4,7

    41×

    4,6 41

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mouky nastrouháme 2 - 3 uvařené brambory, přidáme vejce, trošku vody a sůl. Vypracujeme těsto. Když je velmi řídké, přidáme 2 - 3 polévkové lžíce polohrubé mouky.

Mezitím připravíme náplň a to tak, že ještě horké brambory smícháme s máslem a brynzou podobně jako na bramborové pyré.

Těsto rozválíme na šířku stébla, pokrájíme na obdélníky 5x10 cm. Naplníme nádivkou tak, že je přehneme na polovici a po obvodě dobře přitlačíme, aby náplň při vaření nevytekla. Pirohy naklademe do vřící osolené vody. Když vyplavou na povrch, vaříme pirohy ještě 2 - 3 minuty.

Liptovské brynzové pirohy podáváme polité máslem nebo vyškvařenou slaninou a případně posypeme posekanou pažitkou anebo brynzou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Liptovské brynzové pirohy

    Celkový počet komentářů: 5
    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Liptovské brynzové pirohy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.