reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hlízy, fenyklu dobře očistíme, potom opatrně sloupneme a odložíme vrchní vrstvu. Hlízy nakrájíme na čtvrtky a povaříme v zeleninovém vývaru na mírném ohni 5 minut. Zároveň se čtvrtkami fenyklu dáme do hrnce také odloženou vrchní vrstvu fenyklových hlíz.

Fenykl vyjmeme naběračkou s otvory a přeneseme na velkou mísu. Vrchní vrstvu fenyklových hlíz vyhodíme. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, svaříme na polovinu a odložíme.

Slaninu a šalotku opékáme na pánvi na másle zhruba 4 minuty, potom je zaprášíme moukou, zalijeme svařeným vývarem, smetanou a madeirou a za stálého míchání povaříme 3 minuty. Omáčka musí být hladká. Osolíme ji a opepříme a přelijeme jí fenykl.

Linguiini (dlouhé širší nudle) vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme do velké zapékací misky.

Na linguini upravíme fenykl a pečeme je v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 20 minut. Podáváme v zapékací míse.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Linguini s fenyklem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Bernardyj
      Bernardyj

      fenykl s nudlemi a madeirou

      Po velkém váháí jsem opatřil i madeiru - prostě úžasný recept!

      10.12.2012 21:02:06

    • Saille
      Saille

      vegetariánská slanina?

      to bych prosila vysvětlit :-)

      10.02.2012 12:15:26

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Linguini s fenyklem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.