reklama
hledat uživatel
       

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Linecké těsto

Linecké těsto

Linecké těsto je velice křehké a používá se především na vánoční cukroví a drobné pečivo při nejrůznějších příležitostech.


  • 3,1

    1 455×

    3 1455
  • 25 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.

Linecké těsto ve tvaru bochánku zabalíme do fólie a necháme ho nejlépe přes noc uležet.

Pak z těsta vykrajujeme libovolné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C do zrůžovění. Při pečení linecké často hlídáme, aby příliš neztmavlo a nespálilo se.

Linecké těsto se hodí k pečení cukroví a jiného drobného pečiva.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Linecké těsto

    Celkový počet komentářů: 49
    Nalezeno receptů: 49
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Linecké těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.