
Linecké spirálky
Klasika k odpolednímu čaji nebo kávě. Recept na linecké cukroví.
-
4,2
5×
-
1 hod
-
0×
Klasika k odpolednímu čaji nebo kávě. Recept na linecké cukroví.
5×
1 hod
0×
2 lžíce
2 ks
60 g
140 g
250 g
1200 kJ / 286,8 kCal
(na 1 porci)
Máslo rozdrobíme do prosáté mouky, přidáme cukr, vanilku, citronovou kůru a zaděláme žloutky. Pokud je třeba, přidáme trošičku mléka.
Rychle zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část ihned zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit. Do druhé vmícháme kakao, krátce propracujeme a postupujeme stejně jako se světlým těstem.
Asi po půl hodině z obou těst vyválíme stejné placky, dáme na sebe a zabalíme do válečku - rolády. Z něj pak odkrajujeme plátky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 165 °C a linecké spirálky v ní zvolna upečeme.
Linecké spirálky podáváme jako sladké pohoštění.