reklama
hledat uživatel
       

Linecké pečivo

Sváteční recept na měkké a chutné linecké pečivo, které je díky použití škrobu obzvlášť křehké.


  • 3,5

    3,5 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Smícháme suroviny pokojové teploty - hladkou mouku, bramborový škrob, vanilkový cukr, citronovou šťávu, cukr moučka, žloutky, máslo a špetku soli.

Vypracujeme hladké těsto a necháme ho uležet do druhého dne. Ze zbylých bílků dělám kakaové kuličky.

Těsto vyválíme na asi 3 mm silný plát a vykrájíme různé tvary.

Linecké pečivo pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C.

Linecké pečivo slepujeme rybízovým džemem a podáváme na sváteční stůl.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Linecké pečivo

    Celkový počet komentářů: 1

    • Eva J
      Eva J

      Nezapomeňte, že linecké je po upečení suché a křehké, nechávám jej naležet na balkónu několik dní v papírové krabici. Lednice není vhodná, protože tam není dostatečná vlhkost a pečivo "nenatáhne".

      12.12.2014 12:55:00

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Linecké pečivo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.