reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Linecká vánoční kolečka

Linecké z naší rodinné kuchařky je nejlepší, jaké jsem jedla. Musí být ale z másla a potřené tou nejlepší zavařeninou - nejlépe z vlastní zahrádky. Vánoční recept na výborné křehké pečivo.


  • 4,0

    16×

    4 16
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Energetická hodnota

9361 kJ / 2235,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Hladkou mouku, vanilkový cukr a cukr moučka prosejeme na vál. Část mouky můžeme nahradit velmi jemně umletými mandlemi. Studené máslo nastrouháme na hrubém struhadle do mouky, jemně promícháme a nakonec zaděláme se žloutky. Pro chuť přidáme trochu nastrouhané citronové kůry.

Při zpracování těsta na linecké postupujeme rychle, těsto musí zůstat chladné. Těsto na linecké koláčky necháme alespoň 12 hodin v chladu uležet.

Poté těsto vyválíme na tenký plát, nejlépe mezi dvěma mikrotenovými sáčky a vykrájíme kolečka. Do poloviny z nich vykrojíme otvor. Opět dbáme na to, aby těsto nezteplalo.

Linecká kolečka pečeme asi 3 - 4 minuty při 200 - 220 °C, dokud okraje nezačnou zlátnout. Ještě teplé cukroví pocukrujeme. Spojujeme kvalitní a nejlépe rybízovou zavařeninou.

Linecká vánoční kolečka necháme alespoň 14 dní odležet v chladu a potom podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Linecká vánoční kolečka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.