reklama
hledat uživatel
       

Limetkové řezy

Limetkové řezy jsou osvěžující a lehce stravitelné v jakémkoliv období. Nejvhodnější budou jistě jako zpestření letních oslav a zahradních párty.


  • 3,0

    1 283×

    2,9 1283
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Připravíme si instantní piškotové těsto podle návodu, nebo dle vlastního receptu. Omyjeme ceitrón a nastrouháme z něho kůru. Ze zbytku vymačkáme jednu lžíci šťávy. Kůru i šťávu z citrónu přidáme do piškotového těsta. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něho nalijeme. Pečeme v troubě asi 15 minut. Po upečení necháme korpus na plechu vychladnout.


Limetky omyjeme a ze tří kousků nastrouháme kůru. Ostrouhané limetky rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Čtvrtou neostrouhanou limetku nakrájíme na kolečka. Smícháme rum s pěti lžicemi limetkové šťávy a s moučkovým cukrem. Směs svaříme a necháme vychladnout. Touto směsí pokapeme upečený a vychladlý korpus.


Z oprané a osušené máty otrháme lístky, několik si jich necháme bokem v celku na ozdobu a zbytek nakrájíme na proužky. Želatinu namočíme v chladné vodě. Jogurt utřeme s žervé, zbývající limetkovou šťávou a cukrem. Přimícháme také limetkovou kůru a proužky máty. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. Nejdříve ji smícháme s několika lžicemi limetkového krému a potom teprve přidáme bytek. Vzniklý krém rozetřeme na korpus a necháme dvě hodiny tuhnout. Nakrájené kousky ozdobíme plátkem limetky a snítkem máty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Limetkové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.