reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Limburgský jablečný koláč

Tradiční limburgský jablečný koláč. Recept má svůj původ v Nizozemí.


  • 4,7

    38×

    4,6 38
  • 2 h 30 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň



Energetická hodnota

11385 kJ / 2719,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přelijeme ho do misky, přidáme trochu cukru, droždí, zamícháme a necháme chvíli odstát.

Ke kvásku přidáme mouku, sůl, zbytek cukru, měkké máslo a vejce, uhněteme dobré těsto. Těsto nesmí být až moc suché, ale ani ne tuhé. Jestli je těsto moc suché, přidáme trošku mléka. Hněteme asi 15 minut a nakonec necháme v teplém místě odležet. Až těsto nakyne, hněteme ho ještě dalších 5 minut.

Nakonec polovinu těsta rozválíme válečkem, to samé uděláme s druhou půlkou. Jednu půlku vložíme do okrouhlé formy o průměru 28 cm, vidličkou uděláme v těstě dírky a necháme ještě 5 minut odležet.

Mezitím si připravíme náplň. Rozinky namočíme na 30 minut do teplé vody. Mezitím si obereme jablíčka a nakrájíme je na malé kousky. Rozinky vyjmeme z vody a osušíme, společně s jablky je dáme do misky a přidáme vanilkový pudink. Přidáme trochu cukru, skořici a pečlivě promícháme.

Náplň navršíme do formy s těstem, druhou půlkou přikryjeme těsto a okraje odkrájíme tak, aby těsto nepřesahovalo formu. Těsto dobře přitlačíme a vidličkou zase propíchneme. Povrch posypeme cukrem.

Limburgský jablečný koláč pečeme na 190 °C v předehřáté troubě 30 - 40 minut. Jablečný koláč podáváme studený, ale i teplý. Dobře chutná s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Limburgský jablečný koláč

    Celkový počet komentářů: 8
    • Hanička
      Hanička

      Komentář k receptu Limburgský jablečný koláč

      Neví někdo kolik se tam má dát té skořice?? :)

      25.07.2014 12:49:03

      • anonymice
        anonymice

        Re: Komentář k receptu Limburgský jablečný koláč

        Nejspíš podle chuti ;-) Já skořici miluji, tak jsem jí dala hodně. Koláč vynikající, díky za recept :-)

        08.11.2015 12:56:17

    • anonym
      anonym

      Komentář k receptu Limburgský jablečný koláč

      Prášek

      05.08.2013 10:51:58


    • maja
      maja

      Do jablek se přidává pouze pudinkový prášek, nebo již uvařený pudink?

      24.10.2012 20:35:24

    • 3615562
      3615562

      fuj

      14.10.2012 11:15:17

      • Metoděj
        Metoděj

        Re:

        Takhle se o jídle nemluví, zvlášť, když je koláč dobrý.
        Nebo čučíš do zrcadla a překvapila tě tvoje vyzáž?

        06.08.2013 08:48:01


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Limburgský jablečný koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.