reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu a osolíme. Lilky podélně rozpůlíme a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Dužninu z uvařených lilků vydlabeme a jemně nasekáme.

Rajčata spaříme vařící vodou, aby šla lépe oloupat. Ostrým nožem spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a dužninu nadrobno nasekáme.

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek také oloupeme a nasekáme a společně s cibulí dorůžova osmažíme. Žampiony nakrájíme na plátky a vmícháme k cibulce a česneku. Krátce podusíme, přidáme rajčata, pepř, sůl a následně dusíme dokud se zelenina neodpaří.

Do směsi nakonec vmícháme dužninu z lilků a směsí naplníme vydlabané půlky lilků. Vymastíme kastrol, vyložíme jej plátky mrkve, cibule a bobkovými listy.

Do takto vyloženého a připraveného kastrolu vložíme naplněné lilky, podlijeme vývarem a zapečeme v předehřáté troubě.

Zlatavé lilky plněné žampiony ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lilky plněné žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.