Jednoduchý lilkový nákyp z brambor a papriky.
sůl | |
200 g | brambory |
150 g | lilek |
3 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
1 ks | paprika červená |
1 ks | paprika zelená |
Brambory pořádně odrhneme a uvaříme ve slupce. Papriky zbavíme jádřince a pecek a rozčtvrtíme je. Pokapeme je olejem a opečeme je na suché pánvi. Lilek omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm široké plátky, které potřeme olejem a taky je zprudka opečeme. Plátky pak položíme na talíř a osolíme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Hotové brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem, ten potřemem zbylým olejeme a střídavě do misky vrstvíme bambory, papriky a lilky, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec nákyp rukama stlačíme a v předehřáté troubě je pečeme asi 40 minut.
Náky ihned podáváme a můžeme jej doplnit lehkou omáčkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena