reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lilkové toasty od Věrky

Recept na zapečené lilkové toasty s parmazánem.


  • 4,7

    174×

    4,7 174
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Omyté lilky osušíme a bez loupání nakrájíme na 1 cm hrubé plátky, které necháme jemně osolené asi 20 minut vypotit.

Mezitím si připravíme směs na plnění. Rajčata jemně do křížku nakrojíme a na 2 minuty spaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme a oloupeme. Pak rajčata rozpůlíme a zbavíme semen, dužinu si nakrájíme na kostičky. Omytou neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku jemně nasekáme. Oba sýry jemně nastrouháme, spolu promícháme a uložíme v chladničce. Pokud nemáte parmazán rádi, zkuste čedar promíchaný s goudou, i tak budou lilkové toasty skvělé.

Plech si vyložíme papírem na pečení.

Na suché pánvi lilky z obou stran opečeme dozlatova. Opečené plátky skládáme vedle sebe na plech. Na pánvi si rozpálíme olej a vmícháme česnek, ihned jak zavoní, vmícháme cuketu a rajčata, jemně osolíme a opékáme, dokud se nevyvaří většina šťávy. Vmícháme petrželku.

Lžící rozdělíme zeleninovou směs na plátky lilků. Posypeme trochou sýrové směsi a lilkové toasty zapékáme, dokud sýr nezačne zlátnout.

Zapečené lilkové toasty od Věrky jsou výborným předkrmem a nejlépe chutnají s Krnovskými celozrnnými rohlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lilkové toasty od Věrky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.