reklama
hledat uživatel
       

Lilkové minipizzy

Recept na jednoduché, ale velmi chutné malé pizzy z lilku.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mletá masa, majoránkou a česnekem.

Přidáme nakrájené žampiony, sůl, rajčata v plechovce (můžeme použít passatu, protlak nebo krájená), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, řídíme se podle výběru masa. Zkusíme po půl hodině, zda už je maso měkké a případně ještě dochutíme.

Mezitím si nakrájíme lilek asi na centimetrové plátky, můžou být podélně nebo příčně, posolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté otřeme, přemístíme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C.

Poté na jednotlivé plátky navrstvíme masovou směs, zasypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky a dáme ještě zapéct asi 15 minut, dokud nebude sýr dozlatova.

Hotové lilkové minipizzy podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lilkové minipizzy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.