reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Lilkové jednohubky

Pečené lilky plněné mozzarellou a parmskou šunkou podáváme jako jednohubky. Vyzkoušejte tento povedený recept.


  • 3,7

    3,6 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Lilky omyjeme a podélně nakrájíme na plátky, nejlépe asi 0,5 cm silné. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a plátky lilku smažíme, dokud lehce nezhnědnou. Po smažení je pokládáme na papírové utěrky, aby se přebytečný olej vsákl.

Na osmažený plátek lilku položíme parmskou šunku a na kraj kousek mozzarelly. Celé to srolujeme do lilku a propíchneme párátkem. Takto upravené lilky vložíme na 10 - 15 minut do trouby předehřáté maximálně na 150 °C, aby se mozzarella roztekla. Poté můžeme podávat.

Ze 2 středních lilků vytvoříme zhruba 18 jednohubek.

Kdo chce, může přidat koření, ale vzhledem k parmské šunce to není potřeba. Lilek do sebe vsákne šťávu a v kombinaci s mozzarellou se jedná o velmi oblíbený snack na každé párty.

Lilkové jednohubky podáváme za tepla jako vynikající chuťovku pro různé příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lilkové jednohubky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.