reklama
hledat uživatel
       

Lilková směs

Snadný vegetariánský recept na lehkou večeři nebo svačinku z lilku. Směs podáváme teplou, ale chutná i za studena.


  • 3,0

    3 6
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lilek očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, které vložíme do síta, promícháme se lžičkou soli a necháme asi 20 minut "vypotit“. Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na nudličky a řapíky celeru na jemné kousky. Kapary a zelené olivy necháme okapat.

Na olivovém oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme řapíkatý celer a vše asi 1 minutu restujeme. Poté vmícháme okapaný lilek, drcená rajčata a cukr. Jakmile se cukr rozpustí, přilijeme ocet, který necháme zcela odpařit. Nakonec do směsi vmícháme olivy, kapary a petrželku, vše prohřejeme a ochutíme solí a pepřem.

Lilkovou směs s rajčaty podáváme teplou s opečenými toasty nebo rozpečenou bagetou. Pokrm může být i výbornou přílohou ke steakům nebo rybám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lilková směs

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.