reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lilková bábovka plněná zeleninou

Zeleninová bábovka vhodná jako předkrm i jako příloha k masu.


  • 2,9

    202×

    2,9 202
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce dáme uvařit natrvdo. Lilek omyjeme, neloupeme a nakrájíme jej podélně na plátky. Rozpálíme si pánev, nejlépe teflonovou, přidáme trochu oleje a plátky z obou stran lechce osmahneme a odložíme na ubrousek.



Uvařená vejce nakrájíme na kousky, přidáme k nim omytou a osušenou bazalku a vše rozmixujeme. Papriky, cibuli a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme je do pánve po lilcích a dusíme asi 8 minut.



Bábovkovou formu vyložíme osmaženými plátky lilku tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Dušenou zeleninu vyložíme na lilky a okraje lilků přeložíme přes náplň, aby nám vznikl věnec. "Bábovku" necháme v chladu asi 3 - 4 hodiny uležet.



Vychlazenou bábovku vyklopíme na talíř odpovídající velikosti a střed ozobíme rajčaty a bazalkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lilková bábovka plněná zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.