reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lilek zapečený s balkánem

Máte rádi lilek? Pak se podívejte na další možný způsob úpravy, který je velmi chutný!


  • 4,3

    16×

    4,2 16
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka, která osmahneme na pánvičce. U této fáze nezapomeneme na olej, lilek ho hodně nasákne, ale nesmíme lilek opékat moc dlouho, pak hodně změkne. Zkuste to ze začátku tak 1,5 minuty z každé strany (záleží hodně i na pánvičce). Rajčata též pokrájíme na kolečka kolem 1/2 cm hrubá a osmahneme také na pánvičce.

Mezitím v míse rozmícháme nastrouhaný balkán a nastrouhaný eidam. Dávám cca 2 díly balkánu a 1 díl eidamu, aby to nebylo přespříliš slané. Sýry promícháme s nastrouhaným česnekem (tím nešetříme) a posekaným koprem. Pokud není kopr, pak třeba petrželku.

Na plech vyskládáme kolečka lilku, na ně plátky rajčat, na ně utřený sýr a dáme do předehřáté trouby. Pozor, na plech olej nedáváme, lilek dost nasákl už na pánvičce. V troubě pečeme lilek s balkánem cca 10 -15 minut.

Výbornou přílohou k lilku s balkánem je čerstvá francouzská bageta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lilek zapečený s balkánem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Šimáčkovi
      Šimáčkovi

      Zdravá večeře

      Recept jsem se snažil dodržet, jen z nedostatku balkánu jsem ho doplnil nivou a mezi směs sýrů a rajče jsem ještě vložil kousek šunky.
      POZOR NA OLEJ! Lilek opravdu velmi "pije"! A to tak, že vidíte, jak vám olej na pánvičce mizí před očima! Takže: olej ano, ale s rozumem, jinak lilek olej v troubě zase uvolní a více méně ho usmažíte, než zapečete. Z tohoto důvodu bych při prvním vaření jednoznačně doporučil použít olivový olej.
      Jinak recept je určitě povedený! ;-)

      03.06.2012 18:26:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Lilek zapečený s balkánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.