reklama
hledat uživatel
       

Lilek s rajčaty

Recept na zapékaný lilek s rajčaty a sýrem.


  • 4,1

    22×

    4,1 22
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 601 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Lilky podélně rozřízneme na plátky. Připravíme si jednu vrstvu ubrousků, na které plátky položíme a přikryjeme je další vrstvou ubrousků. Lilky necháme 30 minut odležet.

Rajčata oloupeme (nejlépe to jde škrabkou na brambory, ale postačí i obyčejný nůž) a nakrájíme je na kostičky. Vysušené lilky nakrájíme taky na kostičky a smícháme je s oloupanými rajčaty, kořením, solí a pepřem. Pokud máme čas, je lepší nechat směs odležet v lednici.

Lilek s rajčaty dáme do pekáče, kde můžeme přilít i trošku oleje. Pečeme asi 30 minut a občas promícháme. Na závěr na povrch položíme plátky tvrdého sýru a necháme zapéct asi 2 - 5 minut.

Lilek s rajčaty podáváme s vařenými či americkými bramborami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lilek s rajčaty

    Celkový počet komentářů: 6
    • Geta
      Geta

      Dneska jsem vařila již podruhé a opět jsem dostala pochvalu. Ideální letní oběd.

      29.08.2018 13:39:00

    • frantaskypal
      frantaskypal

      Lilek s rajčaty

      Moc dobrý recept !? Dneska jsém dělal a moc výborně chutnal !?

      18.11.2017 20:05:59

    • Luba Ježková
      Luba Ježková

      Poprve jsem varila neci z lilku a jsem mile prekvapena.chutnalo to i detem.meli jsme to s hranolkama.

      10.07.2013 19:25:52


    • janula
      janula

      Výborný recept, i bez loupání rajčat. Přidala jsem nasekanou pažitku, petrželku, kari, oregano, bazalku, grilovací koření a olivový olej, no úžasné!!!!!

      21.05.2011 20:49:03

    • Petr Štastný
      Petr Štastný

      Informace ohledně loupání rajčat

      Prosím Vás, NIKDO NELOUPEJTE RAJČATA ŠKRABKOU, Zdali je chcete zbavit šlupky, tak si dejte vařit vodu do kastrolu. Následně do ní vložte omytá rajčata na jedné straně s nařezanou slupkou do písmene X. Ponechte je ve vroucí vodě asi 15 - 20 sekund. Že jsou připravená poznáte že v zářezu do X se začne šlupka oddělovat. Pak je jako vejce prudce zchladte studenou vodou a jednoduše oloupejte beze strát na rajčeti jako vařené prambory. Když to budete dělat škrabkou nechci vydět co z nich zbyde XD

      04.12.2010 14:28:28

      • Veruu
        Veruu

        Ano, to je taky možnost, ale podle mě zdlouhavější. Já mám kvalitní ostrou škrabku, se kterou je to oloupané než bys řekl švec. A chtěl byste VIDĚT, co z nich zbyde? Všechno krom povrchové slupky, takže výsledek je pokaždé daleko lepší než když jsem to zkoušela dělat ve Vámi propagované vroucí vodě. Ovšem nikomu nic nevnucuju, tohle si musí vyzkoušet každý sám..

        12.01.2011 14:44:55


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Lilek s rajčaty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.