reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

Lilky podélně rozřízneme na plátky. Připravíme si jednu vrstvu ubrousků, na které plátky položíme a přikryjeme je další vrstvou ubrousků. Lilky necháme 30 minut odležet.

Rajčata oloupeme (nejlépe to jde škrabkou na brambory, ale postačí i obyčejný nůž) a nakrájíme je na kostičky. Vysušené lilky nakrájíme taky na kostičky a smícháme je s oloupanými rajčaty, kořením, solí a pepřem. Pokud máme čas, je lepší nechat směs odležet v lednici.

Lilek s rajčaty dáme do pekáče, kde můžeme přilít i trošku oleje. Pečeme asi 30 minut a občas promícháme. Na závěr na povrch položíme plátky tvrdého sýru a necháme zapéct asi 2 - 5 minut.

Lilek s rajčaty podáváme s vařenými či americkými bramborami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Lilek s rajčaty

Celkový počet komentářů: 5
  • frantaskypal
    frantaskypal

    Lilek s rajčaty

    Moc dobrý recept !? Dneska jsém dělal a moc výborně chutnal !?

    18.11.2017 20:05:59

  • lubomirajezkova
    lubomirajezkova

    Poprve jsem varila neci z lilku a jsem mile prekvapena.chutnalo to i detem.meli jsme to s hranolkama.

    10.07.2013 19:25:52

  • janula
    janula

    Výborný recept, i bez loupání rajčat. Přidala jsem nasekanou pažitku, petrželku, kari, oregano, bazalku, grilovací koření a olivový olej, no úžasné!!!!!

    21.05.2011 20:49:03

  • Petr Štastný
    Petr Štastný

    Informace ohledně loupání rajčat

    Prosím Vás, NIKDO NELOUPEJTE RAJČATA ŠKRABKOU, Zdali je chcete zbavit šlupky, tak si dejte vařit vodu do kastrolu. Následně do ní vložte omytá rajčata na jedné straně s nařezanou slupkou do písmene X. Ponechte je ve vroucí vodě asi 15 - 20 sekund. Že jsou připravená poznáte že v zářezu do X se začne šlupka oddělovat. Pak je jako vejce prudce zchladte studenou vodou a jednoduše oloupejte beze strát na rajčeti jako vařené prambory. Když to budete dělat škrabkou nechci vydět co z nich zbyde XD

    04.12.2010 14:28:28

    • Veruu
      Veruu

      Ano, to je taky možnost, ale podle mě zdlouhavější. Já mám kvalitní ostrou škrabku, se kterou je to oloupané než bys řekl švec. A chtěl byste VIDĚT, co z nich zbyde? Všechno krom povrchové slupky, takže výsledek je pokaždé daleko lepší než když jsem to zkoušela dělat ve Vámi propagované vroucí vodě. Ovšem nikomu nic nevnucuju, tohle si musí vyzkoušet každý sám..

      12.01.2011 14:44:55

Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Lilek s rajčaty

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.