Lilek s rajčaty

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 36779x
Recept na zapékaný lilek s rajčaty a sýrem.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Lilky podélně rozřízneme na plátky. Připravíme si jednu vrstvu ubrousků, na které plátky položíme a přikryjeme je další vrstvou ubrousků. Lilky necháme 30 minut odležet.

Rajčata oloupeme (nejlépe to jde škrabkou na brambory, ale postačí i obyčejný nůž) a nakrájíme je na kostičky. Vysušené lilky nakrájíme taky na kostičky a smícháme je s oloupanými rajčaty, kořením, solí a pepřem. Pokud máme čas, je lepší nechat směs odležet v lednici.

Lilek s rajčaty dáme do pekáče, kde můžeme přilít i trošku oleje. Pečeme asi 30 minut a občas promícháme. Na závěr na povrch položíme plátky tvrdého sýru a necháme zapéct asi 2 - 5 minut.

Lilek s rajčaty podáváme s vařenými či americkými bramborami.

autor receptu:

Lilek s rajčaty

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lilek s rajčaty

Celkový počet komentářů: 4
  • super 10.07.2013 19:25:52

    Poprve jsem varila neci z lilku a jsem mile prekvapena.chutnalo to i detem.meli jsme to s hranolkama.

  • výborné janula 21.05.2011 20:49:03

    Výborný recept, i bez loupání rajčat. Přidala jsem nasekanou pažitku, petrželku, kari, oregano, bazalku, grilovací koření a olivový olej, no úžasné!!!!!

  • Informace ohledně loupání rajčat Petr Štastný 04.12.2010 14:28:28

    Prosím Vás, NIKDO NELOUPEJTE RAJČATA ŠKRABKOU, Zdali je chcete zbavit šlupky, tak si dejte vařit vodu do kastrolu. Následně do ní vložte omytá rajčata na jedné straně s nařezanou slupkou do písmene X. Ponechte je ve vroucí vodě asi 15 - 20 sekund. Že jsou připravená poznáte že v zářezu do X se začne šlupka oddělovat. Pak je jako vejce prudce zchladte studenou vodou a jednoduše oloupejte beze strát na rajčeti jako vařené prambory. Když to budete dělat škrabkou nechci vydět co z nich zbyde XD

    • Ano, to je taky možnost, ale podle mě zdlouhavější. Já mám kvalitní ostrou škrabku, se kterou je to oloupané než bys řekl švec. A chtěl byste VIDĚT, co z nich zbyde? Všechno krom povrchové slupky, takže výsledek je pokaždé daleko lepší než když jsem to zkoušela dělat ve Vámi propagované vroucí vodě. Ovšem nikomu nic nevnucuju, tohle si musí vyzkoušet každý sám..

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Lilek s rajčaty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept