reklama
hledat uživatel
       

Lilek na grilu

Lilek připravovaný na grilu podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně s pečenými brambory a česnekovými dipy.


  • 4,4

    65×

    4,3 65
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky (petrželku a bazalku) jemně usekáme. Olej ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem, vmícháme bylinky a plátky česneku.

Lilky omyjeme, zbavíme stopky a podélně nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Vložíme je do ochuceného oleje a necháme 1 hodinu rozležet.

Potom lilky necháme okapat a grilujeme z obou stran, dokud nezvláční a nezhnědnou.

Grilované lilky poklademe plátky česneku z marinády, osolíme a podáváme ke grilovaným masům. Jako přílohu zvolíme opečené brambory nebo pečivo. Výborně chutnají s česnekovými dipy.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lilek na grilu

    Celkový počet komentářů: 1

    • Miky
      Miky

      Komentář k receptu Lilek na grilu

      Děkuji za tento recept. Chodím u nás do jedné restaurace na grilovaný lilek. Je vynikající!!!!!

      05.06.2014 17:21:38

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Lilek na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.