reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Likérový věnec

Likérový věnec

Recept na výbornou sladkou bábovku s chutí likéru.


  • 4,3

    40×

    4,2 40
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé pěny. Do pěny za stálého míchání vlijeme olej i jemný vanilkový likér. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem, nakonec vmícháme kandované třešně.

Formu (bábovkovou, dortovou - věnec) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch uhladíme. Likérový věnec pečeme asi 45 minut na 175 °C v předehřáté troubě.

Upečený likérový věnec necháme ve formě částečně vychladnout a pak jej opatrně vyklopíme.

Bílou polevu ohřejeme podle návodu a studený likérový věnec postříkáme. Podle příležitosti můžeme ještě povrch dozdobit přepůlenými kandovanými třešněmi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Likérový věnec

    Celkový počet komentářů: 4
    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Likérový věnec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.