reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Likérová bábovka od maminky

Recept na těžkou napodobeninu obyčejné bábovky bych doporučovala jen pokročilejším vařičům. Jinak přiznám, že tato bábovka je výborná a lepší než normální bábovka.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy a ušleháme elektrickým šlehačem spolu s vanilkovým cukrem. Přitom postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se udělá hustá pěna. Nakonec po částech vmícháme olej a vaječný koňak.

V další míse smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Prosejeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka.

Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.

Likérovou bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 1,5 hodiny. Upečenou bábovku vyndáme, necháme asi 15 minut ve formě a pak teprve vyklopíme a necháme vychladnout.

V horké vodní lázni rozehřejeme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Na bábovce děláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme zaschnout.

Takto máme výbornou likérovou bábovku od maminky hotovou, stačí ji jen nakrájet a podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Likérová bábovka od maminky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.