reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

těsto

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy a ušleháme elektrickým šlehačem spolu s vanilkovým cukrem. Přitom postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se udělá hustá pěna. Nakonec po částech vmícháme olej a vaječný koňak.

V další míse smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Prosejeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka.

Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.

Likérovou bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 1,5 hodiny. Upečenou bábovku vyndáme, necháme asi 15 minut ve formě a pak teprve vyklopíme a necháme vychladnout.

V horké vodní lázni rozehřejeme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Na bábovce děláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme zaschnout.

Takto máme výbornou likérovou bábovku od maminky hotovou, stačí ji jen nakrájet a podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Likérová bábovka od maminky