reklama
hledat uživatel
       

Levné brambory

Recept na zapečené brambory s houbami a šunkou, které vyjdou jen na pár korun.


  • 2,9

    891×

    2,9 891
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Videorecept: Nadýchané lívance se sirupem

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 556 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme je na libovolně velké kousky. Brambory dáme do mísy, opepříme a osolíme. Houby očistíme a nakrájíme kousky či plátky, šunku na kostičky.

Na másle podusíme na plátky nakrájené houby, šunku a okořeníme. Houbovou směs přidáme k bramborám. Směs dáme do vymazané zapékací mísy a v předehřáté troubě krátce zapečeme.

Ze zbylého másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme pepř, bobkový list, osolíme a povaříme. Hotové levné brambory zalijeme touto omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem a zapékáme v troubě dozlatova.

Levné brambory ihned podáváme. Šunka lze nahradit jinou uzeninou, případně ji vynechat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Levné brambory

    Celkový počet komentářů: 3
    • Doktor
      Doktor

      Co je na tom levného ?

      Zapečené brambory jsou podle běžných receptur mnohem jednodušší, s méně surovinami. Podobně jsou tu jiné recepty buď zbytečně složité a nebo "bez chuti a bez zápachu". Připadá mi to jako opsané ze starších kuchařek, které dávaly dohromady ženské bez fantazie a bez přemýšlení. Tu a tam jsou v receptech zajíémavosti, ale všude bez nároku na označení "levné", nemluvě o tom, že jsou často levné chuťově.

      30.12.2004 04:27:37

      • Linda
        Linda

        Re: Co je na tom levného ?

        Souhlasím s doktorem, protože používáte všeobecně moc malý sortiment koření. Je to dost nuda to číst. L.

        30.12.2004 04:30:27

      • Roman
        Roman

        Re: Co je na tom levného ?

        Svatá pravda,někde to vyčetla a teď tady dělá chytrou.

        13.10.2017 08:50:12



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Levné brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.