reklama
hledat uživatel
       

Levické preclíky

Pečivo, spíš chuťovka.Nejlepší jsou na druhý den, hrubá sůl s bílky dělá s upečeným těstem velice chutné věci.


  • 3,0

    104×

    3 104
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Hrubější sůl a bílky z vajec mícháme, než se sůl rozpustí a dáme do chladu. Pekáč nebo plech vyložíme pečícím papírem.

Hladkou mouku, vejce, kypřící prášek a drcený kmín vymícháme na polotuhé těsto a necháme chvíli odležet. Z těsta formujeme na pomoučeném válu asi 20 cm dlouhé a 1,5 cm silné v průřezu kruhovité pruhy. Formujeme tvary preclíků ,jak je známe. Preclíky klademe na připravený plech a vydatně potíráme slanými bílky.

Trouba předehřejeme na 200 °C. Když je vyhřátá, vkládáme do ní plechy s preclíky. Zlatavá barva napoví, že je hotovo.

Ostatní je na Vás, ale nejlepší jsou druhý den, sůl na povrchu udělá své.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Levické preclíky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Marketa
      Marketa

      Komentář k receptu Levické preclíky

      Dala jsem ingredience podle rozpisu, ale aby se vůbec spojily do těsta bylo potřeba ještě přidat několik lžic vody. Preclíky jsou hutné a tuhé a nejsou moc dobré. Ovšem ten slaný bílek není špatný nápad.

      16.03.2015 22:06:21

    • verča
      verča

      Děkuji za Váš recept,jsou fakt vynikající...:-)

      04.08.2006 08:26:30


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Levické preclíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.