reklama
hledat uživatel
       

Levické preclíky

Pečivo, spíš chuťovka.Nejlepší jsou na druhý den, hrubá sůl s bílky dělá s upečeným těstem velice chutné věci.


  • 3,0

    104×

    3 104
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hrubější sůl a bílky z vajec mícháme, než se sůl rozpustí a dáme do chladu. Pekáč nebo plech vyložíme pečícím papírem.

Hladkou mouku, vejce, kypřící prášek a drcený kmín vymícháme na polotuhé těsto a necháme chvíli odležet. Z těsta formujeme na pomoučeném válu asi 20 cm dlouhé a 1,5 cm silné v průřezu kruhovité pruhy. Formujeme tvary preclíků ,jak je známe. Preclíky klademe na připravený plech a vydatně potíráme slanými bílky.

Trouba předehřejeme na 200 °C. Když je vyhřátá, vkládáme do ní plechy s preclíky. Zlatavá barva napoví, že je hotovo.

Ostatní je na Vás, ale nejlepší jsou druhý den, sůl na povrchu udělá své.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Levické preclíky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Marketa
      Marketa

      Komentář k receptu Levické preclíky

      Dala jsem ingredience podle rozpisu, ale aby se vůbec spojily do těsta bylo potřeba ještě přidat několik lžic vody. Preclíky jsou hutné a tuhé a nejsou moc dobré. Ovšem ten slaný bílek není špatný nápad.

      16.03.2015 22:06:21

    • verča
      verča

      Děkuji za Váš recept,jsou fakt vynikající...:-)

      04.08.2006 08:26:30

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Levické preclíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.